Linkek a témában:
Diós mazsolás kalács
Egyértelműen az új dió egészen más, a frissen szárított sáfrány pedig valamilyen hihetetlenül különleges. Összesen három szálat használtam a töltelékhez (egy virág) de áthatja az egész kalácsot az illata és az íze ( általában 5-6 szálat szoktam használni). A kalácstészta klasszikus kelt tészta egészen vagy felesben teljes kiőrlésű lisztet ajánlok hozzá. Eredeti cikk: http://valodisafrany.blog.hu/2013/10/24/dios_es_mazsolas_kalacs#ixzz2mdEnxVUh
Diós koszorú
A recept a kiskőrösi helyi lapból származik. Az egyik interjúban egy nagymama, Eszti néni árulta el az olvasóknak, mit szokott sütni az unokáinak. A recept megtetszett édesanyámnak, és kipróbálta. Az eredmény a képen látható. Annyira ízlett a családnak, hogy muszáj róla posztolnom, még ha nem is én csináltam. De az eltüntetésében aktívan vettem részt…
Meghatározás
Diótorta és az összes többi diós sütemény és édesség receptje magyarul és vagy 10 idegen nyelven. A magyar nyelvű receptek gyűjteménye - remélem - teljeskörű. Ha mégsem, a kimaradt receptekre linkajánlást kérek. Az idegen nyelvűek pedig részben nálunk ismeretlen finomságokkal ismertetnek meg, részben a választékot bővítik. A lapot édesszájúaknak ajánlom.